Chrysler komt met groene studiemodellen

De merken van Chrysler tonen zich in januari van een groene kant en komen met drie studiemodellen naar de show van Detroit. Chrysler toont een ecoVoyager Concept, van Dodge krijgen we de ZEO Concept te zien en de Renegade Concept biedt ons een blik in de toekomst van Jeep.

De Chrysler ecoVoyager stoot volgens de fabrikant geen schadelijke stoffen uit, want hij beschikt over een compacte brandstofcel die gevoed wordt door waterstof. Samen met de elektromotor die put uit een lithium-ion batterijpakket heeft de vierzits compacte MPV een actieradius van 480 kilometer.

Van Dodge mogen we iets krachtigs verwachten, dus refereert de ZEO Concept aan een muscle car. Deze studie heeft puur elektrische aandrijving, zijn de lithium-ion batterijen helemaal opgeladen dan komt de ZEO 400 kilometer ver.
In de Jeep Renegade zit een Bluetec dieselmotor die samenwerkt met een elektromotor. Ook een auto met uiterst groene technologie dus. De Jeep Grand Cherokee wordt overigens het eerste product van Chrysler dat leverbaar wordt met de schone Bluetec dieseltechnologie, deze staat volgend jaar in de showrooms.
Tip de redactie