Ferrari: verkoop in Amerika onder druk

Als de Amerikaanse dollar zwak blijft en de financiële crisis in de VS doorzet, krijgt Ferrari daar last van. Dat verklaart Amedeo Felisa, algemeen directeur van Ferrari tegenover persbureau Reuters.
De verkopen van Ferrari zijn voor veertig procent gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Door de financiële problemen daar, onder andere door de hypotheekcrisis, is de koers van de dollar laag. Dat maakt Europese producten in de VS prijzig. Dus ook Ferrari’s.
“Ferrari-kopers zijn niet de eersten die worden getroffen als het minder gaan met de economie. Maar ze laten niet graag hun welvaart zien als het minder gaat met andere mensen,” aldus Amedeo Felisa. Hij houdt er rekening mee dat als de financiële crisis een economische crisis wordt, er volgend jaar minder Ferrari’s worden verkocht in de VS. “De komende drie maanden worden cruciaal. Dan moet blijken wat in Amerika de ontwikkelingen zijn.”
De afgelopen jaren is de productie telkens vijf tot tien procent gegroeid. Dit jaar willen de Italianen uitkomen op een productieaantal van zesduizend. Vorig jaar zijn 5.671 Ferrari’s geproduceerd.
Tip de redactie