Draagbaar navigatiesysteem voor Volvo´s

Fabrikant van navigatiesystemen Garmin en Volvo hebben de handen ineengeslagen en een draagbaar navigatiesysteem ontwikkeld. Het verschil met andere draagbare systemen is dat deze niet met een zuignap aan de voorruit gemonteerd wordt, maar op een steun bovenop het dashboard.
Volvo ontwierp de dashboardsteun voor de Nüvi 760T, het nieuwste model van Garmin. Het apparaat is draadloos te plaatsen. Uiteraard zit er een veiligheidsgedachte achter, want Volvo blijft Volvo. Het Zweedse merk meldt dat door de voorruit vrij te houden, er minder afleiding is voor de bestuurder, wat de verkeersveiligheid ten goede komt. Veiligheidsexperts van het Volvo Car Safety Centre geven tevens aan dat door de plaats op het dashboard er geen nadelige gevolgen zijn voor inzittenden in geval van een botsing.
De software van de Nüvi 760T toont niet alleen wegenkaarten van heel Europa twee- en driedimensionaal op het breedbeeldscherm. Ook bevat dit systeem informatie zoals de weg naar de dichtstbijzijnde dealer.
Het navigatiepakket is beschikbaar voor alle nieuwe Volvo’s. In enkele oudere modellen is het systeem echter ook te monteren. De S80 vanaf 1999, de S60 en V70 vanaf 200 en XC70 vanaf 2001 en de recente uitvoeringen van de S450, V50, C70 en XC90 kunnen het apparaat de weg laten wijzen.
Het systeem is vanaf eind dit jaar verkrijgbaar voor 699 euro, inclusief montage.
Tip de redactie