Alle prijzen nieuwe Mitsubishi Lancer bekend

Op dit moment maakt AutoWeek kennis met de nieuwe Mitsubishi Lancer, de hoogste tijd dus dat de importeur alle prijzen van de compacte sedan vrijgeeft. Die hebben we, plus nog wat interessante Lancer nieuwtjes.

De instapper staat al in december bij de dealers en beschikt over een 110 pk sterke 1.5. Deze versie wordt alleen aangeboden als Inform en Invite, speciaal voor de introductie bedacht de importeur de Lancer 1.5 Intro Edition, die voor 1.000 euro extra over 16 inch lichtmetalen wielen beschikt, een voorspoiler, sideskirts en een uitlaatsierstuk. Wie meer vermogen wil moet wachten tot februari 2008, dan komen de 1.8 met 140 pk en de 140 pk sterke DI-D. De eerste is er vanaf 22.999 euro, voor dat geld krijg je een Inform. Andere uitrustingen zijn de Invite, de Intense en de Instyle en de 1.8 benzine kun je ook combineren met een CVT-automaat. Die is er vanaf 26.899 euro. Dieselen kan alleen met de 2.0 DI-D, die 140 pk levert en waarvan de prijzen bij 27.699 euro beginnen. Over twee jaar zal Mitsubishi deze Volkswagen diesel vervangen door een eigen motor, de 1.8 DI-D met 136 pk en 280 Nm die de Japanners onlangs al in de Concept cX lieten zien.

 
Ralliart met 240 pk ook als Sportback
In het voorjaar van 2008 toont Mitsubishi de Lancer Sportback, een vijfdeurs waarvan we tot nu toe alleen studiemodellen hebben gezien. Die zal later volgend jaar leverbaar worden, ook als Ralliart met 240 pk sterke 2.0 turbo. Ook van de Lancer sedan komt een Ralliart. Beide snelleriken hebben vierwielaandrijving maar niet het uitgebreide systeem van de Lancer Evolution X. Die zal overigens alleen als sedan worden aangeboden.
 
Later deze week een korte rij-impressie op deze site, een uitgebreide rij-impressie staat in AutoWeek 48 die vanaf woensdag 28 november in de winkels ligt.
Tip de redactie