Dit is (niet) de Renault Koleos

In mei volgend jaar komt Renault met een SUV op de markt. Die wordt in Zuid-Korea gebouwd bij zustermerk Samsung. In Azië start volgende maand de verkoop van het zustermodel van de Koleos: de Samsung QM5.
Deze Samsung QM5 is het zustermodel van de Renault Koleos. De nieuwe Samsung rijdt vanaf volgende maand rond in Zuid-Korea. Vanaf volgend jaar loopt in dat land de Renault Koleos van de zelfde band als deze Samsung. Denk op deze auto dus maar een Renault-front en een iets andere achterzijde en de Koleos staat op deze foto’s.
De QM5 is de eerste SUV van Samsung. Tot nu toe maakte het merk alleen maar normale personenauto’s in de middenklasse en hogere klasse. De QM5 heeft een 173 pk diesel van Renault onder de motorkap en vanaf volgend jaar is er ook een 2,5-liter benzinemotor.
Volgens Renault-Samsung directeur Jean-Marie Hurtiger is deze QM5 ‘uitgevonden door alliantiepartner Nissan, ontworpen door Renault en uitgevoerd door Samsung’. In het Koreaanse Busan kunnen maximaal 100.000 SUV’s per jaar worden gebouwd. Naar verwachting van Hurtiger wordt 60 tot 65 procent van de productie geëxporteerd.
Tip de redactie