Ferrari maakt werk van milieu

Ferrari stelt zich ten doel om in 2012 de modellen veertig procent minder CO2 te laten uitstoten. De sportwagenmaker moet daarmee aan het werk omdat overheidsregels omtrent de CO2-uitstoot steeds strenger worden.
Amedeo Felisa, general manager bij Ferrari verklaart tegenover persbureau Reuters dat de uitstoot van Ferrari’s in 2012 moeten zijn gedaald van gemiddeld 400 gram CO2 per kilometer naar 280 tot 300 gram. “We staan voor de uitdaging om onze auto’s zuiniger te maken zonder dat de prestaties daaronder lijden.” Ferrari kijkt naar mogelijkheden om de motoren te wijzigen, bijvoorbeeld door het toepassen van directe brandstofinjectie. Ook wil Ferrari in de toekomst lichtere materialen toepassen.
Afgelopen zomer liet Ferrari in dat kader de Millechili concept car zien, die slechts duizend kilo op de schaal legt. Ferrari investeert zeventien procent van de omzet in onderzoek en ontwikkeling. Volgens Europese regels moet in 2012 de gemiddelde CO2-uitstoot van het wagenpark zijn gedaald naar 120 gram per kilometer. Felisa: “Ik geloof niet dat Ferrari’s veel schade aan het milieu aanrichten. Daarvoor rijden er te weinig rond.” Ferrari verwacht dit jaar zo’n zesduizend auto’s te bouwen.
Tip de redactie