Ford Verve concept: Fiesta met kont

De nieuwe Ford Fiesta staat op springen. In Frankfurt toonde Ford als voorbode al de Verve concept. Op de autoshow in het Chinese Guangzhou staat deze Verve met kont. Die carrosserievorm slaat in Azië doorgaans beter aan.
Ford laat de wereld langzaam kennismaken met de opvolger van de Fiesta. Die staat voor volgende zomer op de planning. In Frankfurt hebben de Verve concept gezien. Dat was de eerste van drie studiemodellen die de voorbodes zijn van ‘Fords grote plannen in de kleine klasse’. Op de autoshow in Guangzhou staat de tweede Verve concept. Dat is de vierdeurs versie. Die carrosserievariant slaat in Azië doorgaans het beste aan. De derde en laatste concept car staat in januari op de autoshow in Detroit.
Als de geruchten kloppen, neem Ford afscheid van de naam Fiesta. Het zou ons niet verbazen als Verve ook de werkelijke naam wordt voor de nieuwe kleine Ford. Wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen mag AutoWeek 47, die woensdag verschijnt, zeker niet missen. Daarin wordt de opvolger voor de Fiesta al voor het grootste deel uit de doeken gedaan.
Tip de redactie