Nieuwe Honda Jazz al in Japan

Honda start in Japan al met de verkoop van de nieuwe Jazz. Daar heet hij Fit. Wij moeten nog wachten tot het einde van het volgende jaar tot de komst van deze nieuwe publiekslieveling. Want hij staat nu voor het tweede achtereenvolgende jaar op nummer één in onze Tevredenheidstrofee.
Ten opzichte van zijn voorganger is de nieuwe Honda Jazz flink gegroeid; met name de inzittenden voorin krijgen het er volgens Honda beter op. Het uiterlijk is niet radicaal anders, al oogt de nieuweling wat boller. De langere wielbasis en grotere spoorbreedte moeten zorgen voor een betere wegligging.
In Japan kennen ze de Jazz al sinds juni 2001. Het model wordt gebouwd in zes fabrieken in vijf landen en wordt in 115 landen verkocht. Van de Jazz en de Fit zijn al twee miljoen stuks verkocht. De nieuwe Jazz wordt in Japan verkocht met een 1,5-liter motor en een 1,3-liter met een vermogen van 100 pk.
Bijzonder van de nieuwe Japanse Fit is de draaiende passagiersstoel; die ook een hoge zitplaats biedt. Door de stoel is het onder meer mogelijk een rolstoel gemakkelijk in- en uit te laden.
De nieuwe Honda Jazz staat voor Europa op de kalender voor het einde van 2008.
Tip de redactie