Ontwerpers exposeren in Eindhoven

In het kader van de Dutch Design Week worden in Eindhoven twintig concept cars getoond. Naast bekende concept cars worden projecten van Nederlandse fabrikanten, ontwerpers en studenten gepresenteerd.
Auto’s staan in de schijnwerpers in het Klokgebouw in Eindhoven. Daar wordt van 20 tot 28 oktober de tentoonstelling ‘Design on Wheels’ gehouden. Het evenement is georganiseerd door het Automotive Technology Centre. Zij brengen concept cars samen van Peugeot, Opel, Citroën, Hyundai, Volvo, Audi, Alfa Romeo en Volvo. Daarnaast laten de Nederlanders zien wat ze kunnen. Er worden ontwerpen getoond van vaderlandse fabrikaten, ontwerpers en studenten.
Het thema van de tentoonstelling is ‘Niche Vehcile Design’. Daarmee wordt ingespeeld op het feit dat autofabrikanten steeds meer modellen in verschillende klassen voeren. Het Automotive Technology Centre stimuleert in ons land technologie-ontwikkeling en samenwerking tussen bedrijven die werkzaam zijn in de autobranche.
De tentoonstelling duurt van 20 tot 28 oktober en is geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Op 15, 26 en 27 oktober tot 21.00 uur. De toegang is gratis.
Tip de redactie