Gelekt: Nissan GT-R!

De spindoctors van Nissan hadden het allemaal zo mooi bedacht: de GT-R zou twee speciale websites krijgen met teasers en op de Tokyo Motor Show zou de auto dan eindelijk zijn gezicht laten zien. De hele marketingstrategie kan nu de prullenbak in, want de beelden van de super-Nissan zijn op het internet beland!

De technische details heeft Nissan uiteraard nog niet vrijgegeven, maar er wordt gesproken van een 3,8-liter, twin-turbo V6 met 473 pk en 590 Nm koppel. Gekoppeld aan een bak met dubbele koppeling is deze goed voor een acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur in 3,5 seconden en een topsnelheid van 309 kilometer per uur.

Verschillende media spreken over een vanafprijs van 80.000 dollar, waarmee de Nissan GT-R in Amerika althans flink goedkoper is dan z’n grote concurrent, de Porsche 911 Turbo. Die kost in de Verenigde Staten 123.000 dollar.
De Nissan GT-R komt eind dit jaar in de Japanse showrooms te staan. Begin 2008 komt voor het eerst een linksgestuurde versie van de super-Nissan op de markt, namelijk in de Verenigde Staten. Nederland moet nog tot eind 2008 wachten voordat de eerste exemplaren bij de dealers staan.
Tip de redactie