Dodge Journey op de pijnbank

Je kunt veel zeggen over Dodge: maar de modellen zijn meteen herkenbaar. De moeite om een prototype te camoufleren, hadden ze dus achterwege kunnen laten. De familie Hage spotte dit prototype vlakbij Volkswagen-thuisbasis Wolfsburg.
De Dodge Journey hebben we al lang en breed bekeken op de IAA in Frankfurt. Toch rijdt er nog een gecamoufleerd exemplaar rond in Duitsland. In het volgende voorjaar wordt het programma van Dodge, dat inmiddels bestaat uit de Caliber, Avenger en Nitro met deze crossover aangevuld.
De Journey is de opvolger van de korte Chrysler Voyager. De nieuwe versie van die mpv komt alleen als de lange Grand Voyager. Wie niet zo veel ruimte nodig heeft, moet voortaan uitwijken naar Dodge. Zo gunnen de zustermerken elkaar een plekje op de markt.
Als richtprijs geeft Dodge bedragen op vanaf 28.500 euro. Er komt een 2,4-liter benzinemotor een een 2,0-liter diesel van 140 pk. Inderdaad: die wordt geleend bij Volkswagen. En daarmee is de aanwezigheid van dit prototype in Duitsland verklaard.
Tip de redactie