“Een jeugdige uitstraling en een sfeer die is geïnspireerd op die in een sportcafé.” Dat zijn volgens de ontwerpers de belangrijkste pijlers van de Round Box. Een nieuwe concept car van Nissan.

De Tokyo Motor Show staat op springen en dat betekent dat de Japanse ontwerpers de autowereld gaan verrijken met hun kijk op de wereld. Bij Nissan komen ze tevoorschijn met de Round Box. Dat is een kleine cabrio die zo is ontworpen dat alle inzittenden optimaal kunnen genieten van het openluchtgevoel van zo’n auto.
De Round Box heeft een milieuvriendelijke direct ingespoten benzinemotor met een turbo en een traploze CVT-automaat. De sfeer in de auto is geïnspireerd op die in een sportcafé. In die Amerikaanse bars staan grote tv-schermen waarop allerlei sporten worden vertoond. “De mensen gaan er naar toe voor hun plezier, maar ervaren toch de druk van het spel. Bezoekers moedigen een team aan en daardoor ontstaat saamhorigheidsgevoel,” aldus ontwerper Tatsuya Shiosaki.
Binnenin is veel gedaan om de communicatie tussen de inzittenden te verbeteren. Zo zijn de leuningen van de voorstoelen geperforeerd en zijn de stoelen gericht op een maximale bewegingsvrijheid. Op het grote scherm in het midden van de Round Box, kunnen alle inzittenden gelijktijdig meekijken. Om het gevoel van snelheid te versterken zijn op de hoeken van de voorportieren ruitjes aangebracht die een blok op het voorbijrazende asfalt geven.