September was geen topmaand, maar met ruim 40.000 verkochte eenheden ook niet slecht. De plus ten opzichte van vorig jaar bedraagt nu 5,2%. Met nog 3 maanden te gaan is het mogelijk om over de magische grens van 500.000 auto’s heen te komen.

De winnaar van deze maand is Opel. Sterker nog, in het jaaroverzicht is men zelfs Volkswagen voorbij gestoken. De strijd aan de kop is dus nog niet beslecht. De Astra was zelfs sinds lange tijd weer het best verkochte model. Ook werden er in september opvallend veel Fiat Panda’s (4e) en Mitsubishi Colts (8e) afgezet. De nieuwe Volvo V70 komt ook op stoom met een opvallende 19e positie. Ook goede zaken doet Ford met de nieuwe Mondeo (10e). Op dit moment is het zelfs de bestverkochte auto in het D-segment. In de MPV-klasse heeft de C4 Picasso het stokje de laatste maanden overgenomen van de Renault Scénic. De Citroën bivakkeert al enige maanden in de top 10.
Nu driekwart van het jaar 2007 verstreken is kan de tussenbalans opgemaakt worden. De grote winnaars van 2007 zijn Opel, Toyota, Volvo, Kia, Daihatsu en Alfa Romeo. Die zijn in een stijgende markt zowel in aantallen als marktaandeel er flink op vooruit gegaan. Bijzondere vermeldingen verdienen Dacia (van 620 naar 1.417 auto’s) en Dodge (van niets naar 1.246 auto’s).
De grote verliezers zijn Renault, Nissan, Mazda en Smart. In mindere mate ook Volkswagen die voorlopig van z’n eerste plaats gestoten is. Met name Renault en Mazda hebben belangrijke nieuwe modellen in de startblokken staan, die het tij wellicht snel zullen kere