Doorgaans laten we het bedrijfswagennieuws voor wat het is, maar als Ford aankondigt dat er een Transit komt met maar liefst 200 pk, wordt het een ander verhaal.

Het slechte nieuws is dat de nieuwe 3.2 vijfcilinder TDCi met 200 pk en 470 Nm aan koppel niet in de Transit Sportvan zit maar alleen leverbaar is in de achterwielaangedreven versie van de besteller. Die debuteert net als de Transit met 200 pk op de BedrijfsautoRAI eind deze maand in Amsterdam. De 200 pk motor is speciaal door Ford Europa voor de Transit ontwikkeld, er bleek namelijk behoefte naar meer trekkracht bij klanten die de bus voor het zware werk inzetten. Om plaats te bieden aan het grotere dieselblok moest de neus van de Transit worden aangepast, zo heeft hij andere wielophanging en een andere voorbumper. En nu maar afwachten wat Volkswagen met de Transporter gaat doen. Wellicht wordt de 2.5 TDI vijfcilinder met 174 pk nog eens onder handen genomen.
 
Transit Sportvan
Dan is er ook nog de Transit Sportvan. Da´s een busje voor de liefhebber van uiterlijk vertoon, hij is uitgevoerd met heuse racestrepen en er zit zelfs een sportuitlaat op. De Sportvan, een gelimiteerd leverbare uitvoering, staat op 18 inch wielen met banden in de maat 235/45. Exclusief is -ie altijd gespoten in de kleur Performance Blue. Hij heeft de voorwielaangedreven Transit 260 als basis en beschikt over een 140 pk sterke 2.2 TDCi. Ook van de Transit Connect staat er een ´sportieve´ versie in Amsterdam. De Transit Connect Sport Edition staat op lichtmetaal, heeft lichtmetalen wielen en de spiegelkappen zijn in de kleur van de carrosserie. Een 1.8 TDCi met 110 pk moet al dat uiterlijk vertoon waar maken.