Na wat vage foto´s is hij eindelijk compleet te zien, de nieuwe Subaru Impreza WRX STi. Het vermogen ligt waarschijnlijk op 280 pk, maar dat blijft nog even geheim.

Subaru heeft de informatie vrijgegeven van de Tokyo Motor Show. De publiekstrekker is natuurlijk de Subaru Impreza WRX STi, die tegelijkertijd debuteert met de Mitsubishi Lancer Evolution X. De STi wordt in het voorjaar van 2008 in Nederland leverbaar en het zal de enige snelle Impreza zijn. Weliswaar biedt een select aantal dealers momenteel een WRX-versie aan van de nieuwe Impreza, maar dat betreft een gelimiteerde serie die voor januari 2008 verkocht moet zijn.
 
Het uiterlijk van de STi is weer lekker dik met een enorme luchthapper in de motorkap, uitgeklopte wielkasten en een grote achterspoiler. Al heeft die laatste niet zulke afmetingen als de boekenplank op de vorige Impreza WRX STi.
De STi beschikt over een 2.5 turbo boxermotor. In de WRX levert die krachtbron 230 pk en daarmee sprint de integraal aangedreven Impreza al in 5,4 seconden van 0 naar 100. Voor de STi zetten we in op minimaal 5,0 seconden en een top van meer dan 250 km/h. Over twee weken horen we meer over de nieuwe STi en weten we wat hij exact presteert.