De Amerikaanse media maakt er melding van dat Ferrari daar de naam ‘GT California’ heeft geregistreerd. Dat duidt er op dat er een nieuw model op stapel staat.

In de autowereld gonst het al tijden van de geruchten dat er een nieuw klein model op stapel staat. Via officiële berichten vanuit de kantoren in Maranello wordt de komst van zo’n nieuwe Dino in alle toonaarden ontkend.
Ferrari registreert wél de naam GT California. Welk model daarachter schuilgaat, is nog even raden. Naar verluidt gaat Ferrari deze historische naam gebruiken voor een 2+2 variant van de F430. Dus een relatief klein model met twee bescheiden zitplaatsen achterin. Een Ferrari van dat soort hebben we voor het laatst gezien in de jaren ’80 in de vorm van de Mondial.
Waarschijnlijk is deze GT California de eerste Ferrari die gebuikt maakt van een direct ingespoten benzine-injectie in de 4,3-liter V8. De plannen zijn dus nog onduidelijk, maar de kans is groot dat we op de autoshow in Detroit in januari meer zien van de plannen van Ferrari.