De kekke Fiat 500 is natuurlijk een interessante auto voor tuners om lekker op los te gaan. Ook KW Automotive voelde zich geroepen om de kleine Italiaan te verbeteren.

De spil van het tuningsprogramma vormt een nieuw veersysteem. De eenvoudigste variant is het ‘V1 Gewindefahrwerk’. Hiermee kan de 500-rijder de rijhoogte voor met 30 tot 60 millimeter verlagen, achter is dit 10 tot 40 millimeter. In Duitsland kosten deze onderstelaanpassingen 799 euro.
De tweede stap is het V2-onderstel. Dit is gericht op de sportieve rijder, aldus KW Automotive. Instelbare schokdempers zorgen ervoor dat de bestuurder nog meer invloed heeft op het weggedrag.
Wie echt het beste wil, doet er goed aan het V3-veersysteem te bestellen. Doordat de vering en demping afzonderlijk van elkaar kunnen worden ingesteld, maakt die duurste meeruitvoering nog meer invloed op het weggedrag mogelijk.
Naast de onderstelaanpassingen vermeldt de catalogus van KW Automotive natuurlijk ook de obligate spoilers en lichtmetalen wielen.