De stichting Geluidsdagen.nl is hard op weg om een succesvol Burgerinitiatief in te dienen. Dit gebeurt in een reactie op de uitspraak van de Raad van State om de uitbreiding van het aantal geluidsdagen van Zandvoort terug te schroeven naar vijf.

Inmiddels heeft geluidsdagen.nl ongeveer 20.000 handtekeningen binnen, waarmee het op de helft is van de benodigde 40.000 om een succesvol Burgerinitiatief in te dienen bij de Tweede Kamer.
Door het terugschroeven van het aantal geluidsdagen moest dit jaar de Masters of Formula 3 uitwijken naar het Belgische Zolder. Voor de A1 Grand Prix van dit weekend waren maar twee dagen beschikbaar, waar het evenement eigenlijk drie dagen vereiste. Dit jaar paste de internationale organisatie van A1 GP het programma hier bij uitzondering op aan, maar het is de vraag of dit zo blijft.
De stichting betoogt dat een aantal van twaalf geluidsdagen jaarlijks vier raceweekends mogelijk maakt. Dit zou een grote economische stimulans voor de regio Kennemerland betekenen. Het Burgerinitiatief betreft overigens niet alleen Zandvoort, ook bijvoorbeeld het circuit in Assen zou profiteren.