Renault neemt een speciale Logan mee naar de Bibendum Challenge in Sjanghai. Bij dat door Michelin georganiseerde evenement staan milieuvriendelijke technieken centraal.

De Logan kennen we alleen in Europa en Marokko onder de merknaam Dacia. Op alle andere plekken waar die wordt verkocht, heet hij Renault. Vandaar dat de Eco2-Logan die in China aan de Bibendum Challenge meedoet, Renault-badges heeft.
Om een Eco2-aanduiding te krijgen, moeten producten van Renault zijn geproduceerd in een fabriek die voldoet aan de ISO 14001-norm, minder dan 140 gram CO2 uitstoten of werken op alternatieve brandstof. Minimaal vijf procent van de kunststoffen moet gemaakt zijn uit gerecycled materiaal en 95 procent van de auto moet herbruikbaar zijn.
De Logan Eco2 heeft een uitstoot van 97 gram CO2 per kilometer – ofwel een gemiddeld verbruik van 3,8 liter op 100 kilometer. Om dat voor elkaar te krijgen heeft de 85 pk sterke 1,5-liter dCi andere zuigers gekregen en is het injectiesysteem aangepast om de verbranding te optimaliseren. Verder zijn de toleranties in de motor verminderd, is de smering aangepast en zijn de versnellingsbakverhoudingen gewijzigd.
De Eco2 Concept staat verder op Michelinbanden met een lage rolweerstand en het remsysteem in aangepast. Binnenin is een schakelindicator geplaatst. Achteraan op het dak zijn kleine windgeleiders geplaatst; aan de voorbumper is een splitter geplaatst en achteraan een extra spoilerlip. Daardoor is de Cw-waarde van de Logan verlaagd van 0,36 tot 0,29.