Een prototype van de elektrische Tesla Roadster heeft een actieradius gehaald van bijna vierhonderd kilometer. Da’s een flinke prestatie voor een elektrische auto die in zo’n vier seconden van 0 naar 100 km/u sprint.

De Tesla Roadster is voorzien van 6.800 lithium-ion-batterijen – zoals we die onder meer kennen uit mobiele telefoons. Op normale accu’s komt een elektrische auto maar 65 tot honderd kilometer ver. Dan zijn er nog de nikkel-cadmium-batterijen waarmee een elektrische auto tot zo’n 160 km ver komt. De EV-1 van General Motors, een revolutionaire elektrische auto van een paar jaar geleden kwam met die techniek 225 km ver.
Tesla heeft wat vertraging met de productie van de elektrische sportauto die vooral populair is onder filmsterren en mensen die werkzaam zijn in ‘Silicon Valley’. Er worden slechts honderd exemplaren gemaakt, die allemaal al zijn verkocht. In het eerste kwartaal van 2008 worden de eerste vijftig stuks geproduceerd. Daarna worden in dat jaar nog eens zeshonderd stuks gebouwd.
In 2009 krijgt het elektrische auto-avontuur met een sedan die voorlopig ‘White Star’ heet en in Mexico wordt gebouwd. Daarna komt er nog een kleine sedan maar daarvan zijn nog geen nadere gegevens bekend.