Super CL van Carlsson

Mercedestuner Carlsson heeft de handen ineengeslagen met tassenontwerper Etienne Aigner voor de nieuwe Carlsonn Aigner CK65 ‘Eau Rouge’, die is vernoemd naar de beroemde bocht in Francorchamps. Vanzelfsprekend levert-ie een bruut vermogen.

De op de CL600 gebaseerde auto wordt in zeer beperkte oplage van tien stuks geproduceerd. Nadat-ie door Carlsson onder handen is genomen, levert de V12 biturbo ruim 700 pk met een bijbehorend koppel van 1.100 Nm. Binnen 3.9 seconden sprint de Eau Rouge naar de 100 km/uur en de topsnelheid is begrensd op 320 km/uur.
Verder heeft Carlsson nog een aantal veranderingen doorgevoerd, waaronder sport luchtfilters, een sportuitlaat en verbeterde intercooler. Ook de ophanging is verbeterd. De Carlsson Aigner CK65 is uitgerust met de elektronische C-Tronic verlagingset. Daardoor is de rijhoogte met 30 mm verlaagd, wat niet alleen een sportief uiterlijk meegeeft, maar ook de rijeigenschappen verbeteren. Op slecht wegdek wordt de hoogte namelijk automatisch aangepast voor een comfortabelere rit.
De auto is voorzien van spoilers van carbon, die naast de uitstraling van de wagen ook de aerodynamica ten goede komen. Het geheel staat op ultralichte aluminium wielen van 21 inch. Het interieur wordt verzorgd door Etienne Aigner en bevat een combinatie van leer en alcantara.
De prijs van de de Carlsson Aigner CK65 ‘Eau Rouge’ gaat in Duitsland 365.000 euro kosten . De exportprijs beraagt 305.000 euro, dat is dus zonder belastingen.

 
Tip de redactie