Mitsubishi denkt aan grote sedan

De nieuwsstorm van de IAA is geluwd, rustig zal het qua autonieuws niet worden. Volgende maand vindt alweer een grote show plaats. Mitsubishi is een van de eerste merken dat het nieuws voor de 40e Tokyo Motor Show vrijgeeft.

Mitsubishi gaat zich weer nadrukkelijk richten op het sedansegment. Eind dit jaar verschijnt de nieuwe Lancer, maar daarboven past makkelijk nog een sedan. En waarom zou dat niet de Concept-ZT kunnen zijn? Deze studie geeft volgens de Japanners aan hoe een Mitsubishi in de premiumklasse eruit zou kunnen zien. Met 4,95 meter in de lengte is de Concept-ZT ongeveer even lang als een BMW 5-serie. Het studiemodel is daarmee groter dan een Galant, die bij ons al langere tijd uit het gamma verdwenen is. Onder de motorkap zit een 2.2 viercilinder commonrail diesel met 190 pk en 400 Nm. Mitsubishi koppelt ´m aan een nieuwe transmissie met dubbele koppeling, de Twin Clutch SST-versnellingsbak. Vierwielaandrijving zit er ook op, en de Concept-ZT beschikt over een waarschuwingssignaal dat afgaat wanneer de bestuurder onbedoeld van rijstrook wisselt. Camera´s houden het verkeer rondom de auto in de gaten.

 
Nog niet eerder zagen we de i MiEV Sport concept. Dat is een studie van een funcar met erg schone techniek. In de voorwielen zijn elektromotoren aangebracht, die samenwerken met een derde elektromotor. Met zijn drieën zorgen ze voor vierwielaandrijving. In de wagenvloer zitten lithiumbatterijen. De elektrisch aangedreven sportieveling haalt volgens Mitsubishi 180 km/h en heeft een actieradius van 200 kilometer. 
Tip de redactie