Heftig: Startech Starster

Brabus is lekker bezig op de IAA: naast de allesverpletterende Bullit op basis van de C-klasse en een heftig opgevoerde Smart Fortwo ontkomt ook Dodge niet aan een bezoekje aan de Brabus-sportschool.

Startech, de divisie van Brabus voor de tuning van Chryslers en Dodges, heeft namelijk de Dodge Avenger aangepakt. Zodanig zelfs, dat ze van hun nieuwste creatie een eigen concept-car hebben gemaakt: de Starster.
De Duitse tuner voorziet de 2,4-liter viercilinder van een turbo. Hierdoor stijgen vermogen en koppel naar respectievelijk 340 pk en 400 Nm. Startech lapt een belangrijke autowet aan zijn laars door al deze kracht op de voorwielen los te laten. Met de acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur in 5,6 seconden en de topsnelheid van 265 kilometer per uur is niets mis, maar we vragen ons af hoe de Starster zich houdt als de eerste bocht zich aandient.
Het uiterlijk is minstens zo extreem. Natuurlijk zijn er dikkere lichtmetalen wielen met een diameter van 22 inch, maar ook nieuw zijn de LED-koplampen. Binnenin vinden we een interieur dat qua bekleding een eerbetoon is aan de muscle cars uit het verleden. Startech meldt trots dat het maar liefst 1,2 kilometer draad gebruikt voor het interieur van de Starster. Enkele van de accessoires komen ook beschikbaar voor het reguliere tuningsprogramma.

 
Tip de redactie