Hybride domineert Lexus-verkopen

Luxedivisie Lexus koketteert bijna net zoveel met de hybridetechniek als moederbedrijf Toyota. En dat is te merken in de verkopen, hoorden wij op de IAA.

Van de RX-lijn wordt namelijk 80 procent als hybride verkocht, bij de GS is dit getal ongeveer 50 procent. Voor de LS kon de importeur nog geen harde cijfers geven, omdat de hybride LS 600h nog maar net op de markt is. Van de huidige LS-orders is 50 procent echter voor de hybride variant.
Ook wist de importeur ons meer te vertellen over de snelle IS-F, die begin 2008 het gamma komt versterken. De topsnelheid van de M3-, AMG- en RS-concurrent wordt niet begrensd op 250 kilometer per uur, zoals bij de Duitse kanonnen, maar op 270 kilometer per uur. De acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur kost de top-IS 4,9 seconden.
De kracht wordt via acht versnellingen naar de achterwielen geleid. Het kost de versnellingsbak 0,1 seconde om van verzet te wisselen.
Een woordvoerder van Lexus ziet het grote contrast met de hybrides binnen het gamma niet als een bezwaar: “Ook bijvoorbeeld BMW is op de milieuvriendelijke toer, maar heeft tegelijkertijd supersterke M-modellen in het gamma.”

Tip de redactie