Teaser Land Rover Land_E Concept

De Land Rover-stand op de IAA was gespeend van nieuwe modellen, maar toch was er nieuws. Het Engelse terreinwagenmerk toonde op de stand namelijk de eerste teaser van de Land_E Concept.

De Land_E is een concept-car voor een SUV die onder de Freelander in het programma komt. Die laatste is bij de introductie van de nieuwe generatie namelijk dusdanig gegroeid, dat er ruimte ontstaan is in het segment waarin de Freelander voorheen opereerde.
De concept-car legt de nadruk op, hoe kan het ook anders, CO2-reductie. Daarvoor introduceert het merk meerdere systemen, waaronder Terrain Response e-Mode (zorgt voor een lager brandstofverbruik bij stadsritten) en een cardanas met naadloze aankoppeling, die voor minder mechanische verliezen zorgt.
Land Rover spreekt van een uitstoot van 150 gram per kilometer voor een auto met de grote van de Freelander. Het brandstofverbruik is door de bovengenoemde voorzieningen en toepassing van hybridetechnologie 30 procent lager dan dat van vergelijkbare SUV’s.

De definitieve onthulling van de Land_E Concept verwachten we in januari in Detroit. De Amerikaanse markt is immers zeer belangrijk voor een SUV-merk als Land Rover.
De plaatsing van een Start-Stop knop, die in de concept-car debuteert, sijpelt door naar de rest van het Land Rover-gamma. De brandstofbesparende voorziening, die we al kennen uit onder meer de Mini en meerdere BMW-modellen komt echter pas in 2009. De CO2-uitstoot van de TD4-diesel in de Freelander daalt door de toepassing van deze voorziening van 194 naar 179 gram per kilometer, weet Land Rover nu al te vertellen.
Tip de redactie