Grondige opfrisbeurt Ford Focus

Het success van de Mondeo heeft Ford geïnspireerd om ook de rest van het gamma het Kinetic-design te geven. Te beginnen met de Focus, waarvan een flink gefacelifte versie wordt gelanceerd op de IAA.

Aan de buitenkant valt natuurlijk de nieuwe neus op, die een duidelijke verwantschap met die van de de Mondeo vertoont. Het nieuwe front kenmerkt zich door trapeziumvormige grilles en naar achteren gebogen koplampen. De benedengrille krijgt op de Ghia- en Titanium-varianten een verchroomde sierlijst.
Achter zien we een nieuwe ruit, verse achterlichtunits en een gewijzigde achterbumper. De versies met xenonverlichting kunnen met LED-achterlichten worden besteld.
De facelift bestaat uit meer dan een nieuwe neus en achterzijde: ook op technisch gebied gaat het nodige veranderen. Zo is er een nieuwe Focus Econetic, voorzien van een 1,6-liter TDCi-motor met 109 pk. De uitstoot van deze speciale versie blijft door toepassing van andere banden, een verlaagde carrosserie en een betere cW-waarde beperkt tot 115 gram per kilometer. In de overige varianten met deze 1.6 TDCi aan boord blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 120 gram per kilometer.
Ander belangrijk nieuws is de introductie van de Powershift-transmissie (begin 2008). Deze compleet nieuwe zesversnellingsbak is voorzien van een dubbele koppeling. Voorlopig kan alleen de 136 pk sterke 2,0-liter TDCi-diesel worden besteld met Fords tegenhanger van Volkswagens DSG.
Ford grijpt de facelift aan om nieuwe uitrusting en opties te presenteren. Allereerst de al eerder genoemde leds, daarnaast ook het Easyfuel Capless Refuelling System, dat de bestuurder net als in de Mondeo beschermt tegen het tanken van de verkeerde brandstof. Daanaast komen ook de Ford Power-knop (begin 2008) en een waarschuwingssysteem voor bandenspanning beschikbaar.
De productie van de nieuwe Focus start eind dit jaar. De Coupé-cabriolet en de ST-versie volgen in de loop van 2008.

Tip de redactie