Beelden nieuwe Saab Turbo X

We meldden eerder al dat Saab op de IAA de nieuwe 9-3 Turbo X zou tonen. Nu hebben we voor u de beelden van het jubileummodel.

Het is vandaag precies dertig jaar geleden dat Saab haar eerste model met turbo in Frankfurt toonde. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, presenteert Saab vandaag de nieuwe Turbo X.
Het zwarte model komt in een beperkte oplage en doet qua uiterlijk enigszins denken aan de eerste 900 Turbo.  Alleen wordt de Turbo X door de nieuwe Saab XWD technologie, een nieuw all-wheel-drive-systeem, aangedreven. Dit systeem is geavanceerder dan andere four-wheel-drive-systemen omdat het de kracht niet alleen verdeelt over de assen, maar ook afzonderlijk over de achterwielen. De 2.8 V6 turbomotor levert met 280 pk een koppel van 400 Nm. De Turbo X is te koop met een automatische of handmatige zesbak.
Niet alleen zijn ophanging, remmen,  transmissie en aandrijflijn aan de sportieve uitvoering aangepast, ook de aerodynamica zijn verbeterd. Standaard staat het nieuwe model op 18 inch lichtmetalen wielen. De Turbo X is vanaf nu te bestellen als Sport Sedan en als Sport Estate. Naar verwachting worden de eerste modellen vanaf het tweede kwartaal van 2008 geleverd. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Tip de redactie