Nieuwe Kangoo zoekt het hogerop

De huidige Kangoo is er al weer tien jaar, dus de hoogste tijd voor een wisseling van de wacht, moeten ze bij Renault gedacht hebben. De compleet nieuwe Kangoo debuteert op de IAA.

Het belangrijkste nieuws is dat de Kangoo het hogerop zoekt, met hoogwaardiger materialen en meer comfort. De auto is flink gegroeid: met zijn lengte van 4,21 meter is-ie 18 centimeter langer dan zijn voorganger.
De extra centimeters zijn vooral ten goede gekomen aan de passagiers, die nu meer zitruimte hebben. Ook zorgt het gebruik van hoogwaardiger materialen ervoor dat de New Kangoo volwassener aandoet, evenals opties als cruise control en een regensensor.
Qua laadruimte scoort de Kangoo weer als vanouds: standaard kan er 660 liter mee, maar de laadruimte kan vergroot worden naar 2.866 liter. Er kunnen spullen van 2,5 meter mee, meldt Renault trots.
Bij de introductie zijn er drie 1.5 dCi-diesels te bestellen, met respectievelijk 70, 85 en 105 pk. Of al deze motoren ook naar Nederland komen, is nog niet bekend.

Tip de redactie