Volkswagen’s kleine familie

Waarschijnlijk start Volkswagen rond 2011 met de productie van de zogenaamde New Small Family. Een serie kleine auto’s met de motor achterin en aandrijving via de achterwielen.

Net zoals bij de Smart dus. Op de IAA in Frankfurt is een conceptmodel te zien: een auto met 2 deuren, die de ‘Up’ heet. Volgens Duitse media liet Volkswagenchef Martin Winterkorn weten dat de serie onder andere wordt uitgebreid met een vierdeursmodel. Later bekijkt Volkswagen of er een markt is voor een mpv en cabrio. Met het project dat werknaam ‘F 07’ heeft gekregen, wil Volkswagen een concurrent zijn voor laaggeprijsde modellen zoals de Toyota Aygo.
Volgens het Duitse Automobilwoche is de mini Volkswagen in 2011 in Duitsland beschikbaar. Richtprijs voor de westerse markt is ongeveer 8.000 euro. Voor andere markten, zoals Brazilië en Azië zal een eenvoudiger versie van het basismodel 2.000 euro minder kosten.
Hoewel de auto ongeveer 3.35 meter lang wordt, zal de auto van binnen hetzelfde ruimtegevoel geven als de vroegere Lupo. En dat terwijl de Lupo, met 3,53 meter, langer was. De 4-deurs uitvoering zal ongeveer 3.55 meter lang worden.
Waarschijnlijk wordt de serie in Slowakije geproduceerd, maar het is ook mogelijk dat dit in Spanje gebeurt. Wanneer de modellen in Nederland te koop zijn, is nog onbekend.
Volkswagen is niet het enige merk dat met een kleine auto in Frankfurt staat: Toyota heeft aangekondigd ook een nieuw, klein model te presenteren.

 
Tip de redactie