Brabus laat de Bullit zien

Brabus toont deze week in Frankfurt de Brabus Bullit. Deze nieuwste creatie van de Duitse tuner is gebaseerd op de nieuwe C-klasse sedan en is naar eigen zeggen een echte wolf in schaapskleren.

De Bullit is uitgerust met de SV12 S Biturbo motor, die oorspronkelijk is ontworpen voor de op de CLS gebaseerde Brabus Rocket. Die 6.3-liter V12 met twee turbo’s levert een niet te zuinig vermogen van 720 pk, met een maximum koppel van 1.320 Nm, die, om de onderdelen intact te laten, begrensd is op 110 0 Nm. Brabus geeft aan dat de topsnelheid van de Bullit hoger dan 360 km/uur is.
Voor de Bullit heeft Brabus een geheel nieuw turbochargingsysteem ontwikkeld met twee grotere turbo’s en efficiëntere intercoolers. Ook het uitlaatsysteem is speciaal op maat gemaakt voor dit model. Verder is de ophanging aangepast aan de kracht en het gewicht van de V12.
Al die kracht wordt op de achterwielen overgebracht via een aangepaste automatische vijfbak.
Door dit geweld knalt de Bullit van nul naar 100 in 3.9 seconden. De 200 wordt na 10.49 seconden behaald en met 24.5 seconden wordt ook de 300 kilometergrens doorbroken.
Het uiterlijk van de Bullit is, in verband met aerodynamica, onder andere aangepast door plaatsing van spoilers en het verbreden met ongeveer 6 centimeter van de body. Het interieur is van handgemaakt leer en carbon elementen in het dashboard.
De prijs van de Bullit begint bij 348.000 euro. In Nederland zal dat bedrag door onder andere bpm nog hoger zijn.

Tip de redactie