De nieuwe Laguna moet nog aan het grote publiek getoond worden, maar Renault denkt alweer een stapje verder. Het merk zoekt het in 2008 namelijk hogerop met de Laguna-reeks.

Op de IAA toont Renault namelijk een concept-car voor een Laguna Coupé. Dit showmodel zal voor 95 procent gelijk zijn aan het definitieve productiemodel, dat eind 2008 in de showrooms verschijnt.
Maar er is meer nieuws: binnenkort presenteert Renault het voorlopige topmodel, dat een opgevoerde versie van de 2,0-liter turbomotor uit de Laguna GT onder de kap krijgt. Reken op meer dan 200 pk en een speciaal Active Drive System, dat moet helpen om de pk’s beter op de weg te brengen. Later in 2008 volgen de definitieve topmotoren. Bij de benzinemodellen wordt dit de 3,5-liter V6, bekend uit de Vel Satis. De eveneens al bekende 3.0 dCi komt bovenaan de dieselhiërarchie te staan.
Op de IAA staan alleen nog de ‘eenvoudiger’ modellen van het Laguna-gamma. Renault heeft zoveel vertrouwen in de kwaliteit van de nieuwkomer, dat het merk maar liefst drie jaar garantie geeft.