Lamborghini komt met een superexclusieve sportauto die nog boven de Murciélago in het gamma komt. Met deze auto wil het merk een echt antwoord op de Ferrari Enzo bieden.

Dit melden bronnen binnen het dealernetwerk van Lamborghini. Tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance zou Stephan Winkelmann op een locatie een schaalmodel van de auto aan een select groepje belangstellenden hebben getoond. Deze groep bestond uit Lamborghini-dealers en een aantal zeer vermogende sportwagenliefhebbers.
Het nog naamloze topmodel zou een nog verder opgevoerde versie van de V12 uit de Murciélago achterin krijgen, goed voor meer dan 700 pk. Cijfers waarmee Lamborghini zich rechtstreeks richt op de Ferrari Enzo, die inmiddels uit productie is. Het interieur is geïnspireerd op de F22-gevechtsvliegtuigen, melden de bronnen binnen het Italiaanse merk.
Ook qua prijs komt de super-Lamborghini in de buurt van de Enzo: zonder belastingen zou de auto 1 miljoen dollar moeten kosten. Je hebt dan wel iets zeer bijzonders: Lamborghini houdt het bij 20 exemplaren, waarvan de helft voor de Verenigde Staten bestemd is. Overigens schijnen alle exemplaren op voorhand al verkocht te zijn.