Nu ook voor niet-spionnen: DBS

Het was lang wachten, maar eindelijk kunnen wij u nu de eerste officiële foto’s van de DBS laten zien, Aston Martins nieuwe topmodel. Tot nu toe moesten we het doen met de beelden van de auto uit de James Bond-film Casino Royale.

De Aston Martin DBS kan min of meer gezien worden als opvolger van de Vanquish, waarvan onlangs het laatste exemplaar uit de fabriek rolde. De DBS is gebaseerd op de DB9, maar is op alle fronten net wat sportiever. Om te beginnen qua vermogen: het nieuwe topmodel heeft de beschikking over 517 pk, waar de DB9 460 pk uit dezelfde V12 haalt. De Aston Martin DBS sprint in 4,3 seconden naar 100 kilometer per uur en de topsnelheid ligt op 302 kilometer per uur.
Het aristocratische merk meldt dat de auto precies tussen de DB9 en de circuitauto DBR9 in zit. De DBS is een pure tweezitter, waarin Aston Martin veelvuldig gebruik maakt van uit de racerij afkomstige materialen, zoals koolstofvezel.
De Aston Martin DBS debuteert op de IAA in Frankfurt, die op 13 september zijn deuren voor het publiek opent. De eerste exemplaren worden in het eerste kwartaal van 2008 geleverd.

Tip de redactie