‘Spaans consortium wil Seat’

Volkswagen is druk bezig met het bepalen van de toekomst van Seat. Die toekomst kan een onverwachte wending krijgen, want een Spaans consortium heeft naar verluidt plannen om een bod uit te brengen op Seat.

Dat meldt de Spaanse krant Hispanidad, die zich op bronnen binnen Seat beroept. De krant meldt dat de Italiaan Pino Tartaglione namens het Spaanse consortium een bod heeft neergelegd bij Ferdinand Piëch, die nog altijd de touwtjes in handen heeft bij Volkswagen. Tartaglione heeft vroeger bij Volkswagen gewerkt en een jaar lang de scepter gezwaaid in de Seat-fabriek in Martorell. Piëch heeft een verkoop van Seat volgens Hispanidad niet meteen uitgesloten.
Het Spaanse consortium bestaat uit de groep-Bergé (de Spaanse importeur van Lexus, Hyundai, Bentley en Chrysler) de familie Carulla, eigenaars van de Spaanse bedrijven Gallina Blanca, Dodot, Evax en Pans&Company.
Seat onthulde onlangs dat het in 2009 met een nieuwe auto in het D-segment komt, die als sedan en stationwagon in de showrooms komt te staan.

Tip de redactie