Antares: voordelige Jaguar X-Type

Jaguar heeft een actiemodel op basis van de X-Type in het leveringsprogramma opgenomen. De speciale versie krijgt de typeaanduiding ‘Antares’ mee. Het belangrijkste nieuws betreft echter niet de meeruitrusting, maar de prijs.

De Antares onderscheidt zich van de gewone modellen door elektrisch verstelbare stoelen in velours/leder, een regensensor, een automatisch dimmende binnenspiegel, het Jaguar Sound System met CD-speler en Automatic Climate Control met pollenfilter en buitentemperatuurmeter.
De Jaguar is, meer nog dan het gewone model, gericht op de zakelijke rijder. Dat blijkt uit de aanwezigheid van de voorbereiding van een Bluetooth-telefoonsysteem. Het lederen stuurwiel is voorzien van bediening voor de telefoon, het Jaguar Sound System en de Cruise Control. Tot de standaarduitrusting behoren ook een boordcomputer met Message Center, 16 inch lichtmetalen Antares velgen en een in delen neerklapbare achterbank.
De Antares-uitrusting in alleen in combinatie met de 130 pk sterke 2,0-liter dieselmotor te bestellen. Als Sedan kost de auto 33.995 euro, de Estate krijgt een vanafprijs van 36.795 euro. Dat is een voordeel van meer dan 5.000 euro ten opzichte van de huidige basisversies van de X-Type.

Tip de redactie