Het is in de autowereld heel gebruikelijk dat een model als maar blijft groeien. Zo ook de Fabia Combi waarvan de afmetingen sterk zijn toegenomen ten opzichte van zijn voorganger.

De nieuwe is 7 mm langer en 16 mm hoger. Ook de kofferruimte groeide met 54 liter en meet daarmee nu in totaal 480 liter. Wanneer je de bank plat klapt, ontstaat er ineens bijna anderhalve kuub. En dat is groter dan zijn directe concurrent, de 207 SW!
Vanaf 13 september kan de nieuwe Combi op de IAA in Frankfurt worden bewonderd, maar tot die tijd zijn we overgeleverd aan de grillen van de pr-afdeling van het Tsjechische merk die de sluier rond het model steeds een klein beetje verder oplicht. Naast de afmetingen moesten we aanvankelijk ook gissen naar het motorenaanbod, maar nu weten we het zeker. Met uitzondering van de minst vermogende één-punt-twee (met 60 pk) zijn dezelfde motoren leverbaar als in de Fabia hatchback.
En tenslotte nog een saillant detail: de afdekking van de kofferbak is afgeleid van de Octavia Combi. Kun je nagaan hoe erg de Fabia is aangekomen.