Porsche brengt een gelimiteerde editie van de Cayman S op de markt. Het is een hommage aan de “Chronographen 1”, een horloge dat 35 jaar geleden door Ferdinand Alexander Porsche is ontworpen.

Porsche heeft geprobeerd de vormgeving van de Chronographen 1 in het design van de Cayman te integreren. De auto is alleen leverbaar in het zwart en ook in het interieur heerst zwart leder en alcantara. Het instrumentarium heeft de zelfde layout als het horloge. In de hoofdsteunen is het Porsche-logo gestanst. Van deze Cayman worden 777 exemplaren gebouwd.
De Porsche Cayman ‘Porsche Design Edition 1’ ligt een centimeter dichter bij het asfalt dan een standaard Cayman S. Het speciale model staat op 19 inch wielen en het PASM-systeem, waarmee de vering en demping kunnen worden geregeld, is standaard. In de Porsche Design Studio, waar 35 jaar geleden de Chronograph 1 als eerste product vandaan kwam zijn voor dit model een speciale aktentas, chronograaf ‘Flat Six’, zakmes, horloge, pen en sleutelhanger ontworpen. Alles in het zwart, natuurlijk.