Hier ziet u de eerste officiële beelden van de Renault Clio Estate, de auto waarmee Renault het leven van de Skoda Fabia Combi en de Peugeot 207 SW moeilijk gaat maken.

Renault is niet scheutig met informatie: het Franse merk laat weten dat de Estate 4,20 meter lang is en een bagageruimte van 439 liter heeft. Als de vier kernpunten van de auto noemt Renault rijplezier, ruimte, comfort en veiligheid.
De voorbode voor de Clio Estate was de Clio Grand Tour Concept, die op de Autosalon van Genève in maart werd onthuld. Die driedeurs stationwagon was voorzien van de 2,0-liter motor uit de Clio RS, goed voor 200 pk. Of deze ook in de Estate komt, is nog de vraag. Qua motorisering zal de Estate verder de lijn van de Hatchback volgen, veel viercilinders en de bekende dCi’s dus. In de toekomst gaat Renault meer ‘downsizen’ met kleine turbomotoren, wat zich ook in het motorenpallet van de Estate gaat uitdrukken.
Zover is het nog niet natuurlijk, Renault moet de auto eerst nog onthullen. Dat gebeurt op de IAA in Frankfurt, die op 11 september zijn deuren opent.