Veel sportwagenprojecten sterven een stille dood, maar niet dat van Artega. De compacte GT van het merk komt volgens de laatste berichten in de zomer van 2008 op de markt.

Directeur Klaus Dieter Frers is in een interview met het Duitse Automobilwoche optimistisch: ‘We verwachten al ruim voor de productie van het laatste exemplaar winst te maken en zijn zeker van plan om het GT-project een vervolg te geven.’
Onder de kap krijgt de Artega GT de 3,6-liter V6 uit de Volkswagen Passat R36, een motor met 300 pk. Door dit forse vermogen in combinatie met een laag gewicht (elke pk moet 3,6 kilogram meeslepen) zit het met de prestaties wel snor: de topsnelheid van de kleine krachtpatser bedraagt 270 kilometer per uur.
Het ontwerp komt van de hand van Henrik Fisker, de man die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de Aston Martin DB9 en V12 Vanquish. De GT is nog geen vier meter lang.
Artega gaat in de eerste instantie 500 GT’s maken, die voor een prijs van ongeveer 75.000 euro per stuk hun weg naar een nieuwe eigenaar vinden. De levering start volgend jaar.