Op internet zwerven al de eerste foto’s rond van de nieuwe besteller van de Italianen. Het is het resultaat van het project Minicargo. Binnenkort krijgen de Italianen er dus een klein busje bij.

De foto’s van de nieuwe bestelauto van Fiat zijn voortijdig uitgelekt. Veel concreets over het nieuwe model is nog niet te melden. Fiat is samen met PSA bezig met het project Minicargo. Daarbij ontwikkelen de Italianen samen met Citroën en Peugeot een kleine bestelauto. Die wordt gebouwd bij Tofas in Turkije. Te oordelen aan de straat waarin deze oranje besteller is gefotografeerd is de auto niet ver van zijn geboorteplek. Op de kalender van de Turkse Tofas-Fiat-fabriek staat de productiestart gepland in november van dit jaar. In het begin van het volgende jaar worden de eerste exemplaren dan uitgeleverd aan klanten. Het model komt naast de Doblò, Partner en Berlingo in het programma en is met zijn vier meter een maatje kleiner dan die modellen.
Ook de typenaam van de nieuwe Fiat blijft even gissen. Voorlopig houden wij het op Fiorano; maar ook daar durven we geen geld op te zetten. De besteller heeft in de vorm van de Citroën Jumpy en de Peugeot Expert ook Franse familie. Deze modellen zijn onlangs gewijzigd en het uiterlijk van deze Fiorano past naadloos op het nieuwe gezicht van zijn grote broer. Ook de grote bestelauto’s Boxer, Jumper en Ducato van Peugeot, Citroën en Fiat zijn op de neus na krek eender.
Voor de publieksintroductie gokken we op de bedrijfsautobeurs die in het najaar in ons eigen Amsterdam wordt gehouden. Daar staat hij dan zij aan zij met de geheel nieuwe Renault Kangoo. De personenautoversie daarvan staat al volgende maand in Frankfurt. De modellen van PSA laten na de presentatie van de Fiat nog eventjes op zich wachten. Als het assortiment compleet is, ligt de strijd om de gunst van de ondernemers weer volledig open.