De Tesla Roadster is een sexy roadster die een prima wegligging met aansprekende prestaties combineert. Wat hem bijzonder maakt, is dat-ie wordt aangedreven door een elektromotor. Verantwoord plezier dus!

De toekomst van de benzineauto’s ziet er in verband met de opwarming van de aarde niet goed uit Het Amerikaanse Tesla zit niet bij de pakken neer en werkt hard aan auto’s die het milieu sparen, zonder concessies te doen aan het rijplezier. Wij mochten een blokje om in het zonnige Californië met het huidige model, de spannende Tesla Roadster.
Als je begint te rijden, heb je de indruk dat je in een op afstand bestuurbare speelgoedauto zit. Achter ons doen 6831 accu’s hun werk en zodoende rijden we lekker zoemend 160 kilometer per uur. Dat de Tesla die snelheid weet te bereiken is niet verwonderlijk met z’n vermogen van maar liefst 248 pk. De acceleratie van 0 tot 100 kilometer per uur is nog het indrukwekkendst: die kost de Roadster namelijk maar 4 seconden.
De Tesla deelt zijn basis met de Lotus Elise en hij wordt ook in het Engelse Hethel gebouwd. De geluidssensaties van zo’n snelle benzineauto ontbreken helaas. Ook de vering is wat ons betreft nog te hard.
 
De volledige rij-impressie met de Tesla Roadster is te lezen in AutoWeek 32, die op woensdag 8 augustus in de winkel ligt.