De Audi Cross Coupé lijkt gemaakt voor de chique winkelstraten en niet voor het betere terreinwerk. Vanaf 2010 staat de auto als het luxe broertje van de Tiguan in de showrooms. Wij proberen tijdens een exclusieve testrit uit te vinden of de SUV het wachten waard is.

De Cross Coupé zit vol met hypermoderne technologie, merken we tijdens onze testrit. We kunnen e-mails ontvangen, met spraakbesturing muziek selecteren en we zien op een display hoeveel CO2 we tijdens onze rit in de buurt van Ingolstadt uitstoten.
Onderhuids heeft de Cross Coupé veel gemeen met de Volkswagen Tiguan, horen we van ingenieur Uwe Haller. Net als die auto krijgt Audi’s SUV dus vierwielaandrijving met een Haldex-koppeling. Ook de afmetingen stemmen aardig overeen: de Audi is 4,38 meter lang, 1,82 meter breed en 1,60 meter hoog.
Onder de motorkap ligt een gloednieuwe 2,0-liter dieselmotor. Het rijden moet even wennen, omdat je de versnellingen niet kiest met een conventionele versnellingspook, maar met een draaiwiel bij je rechterduim.
 
De volledige rij-impressie met de Audi Cross Coupé is te lezen in AutoWeek 32, die op woensdag 8 augustus in de winkel ligt.