Het is stilte voor de storm bij Abarth, dat binnenkort met een stroom aan sportieve Fiats komt. Dat inspireert ook onafhankelijke designstudiosi tot het maken van schetsen van eventuele nieuwe Abarths. Zo ook IED Design, dat met een schets voor een roadster op de proppen komt.

IED Design heeft de eigen creatie Abarth SS Concept gedoopt. De ontwerpstudio gebruikt het Panda-platform als basis voor de auto. Daardoor zijn de dimensies van de concept-car lekker compact: de lengte bedraagt 3,55 meter, de breedte 1,68 meter en de hoogte 1,20 meter. Qua motorisering kiezen de tweedejaarsstudenten die het project hebben opgestart voor de nieuwe T-Jet motoren van Fiat. Door het delen van het platform en andere onderdelen blijft de prijs laag: IED Design claimt een eventuele vanafprijs van 18.000 euro.
Ook Bertone ging eerder dit jaar aan de slag met de Panda-componenten en kwam op de proppen met de Barchetta Concept. Deze toonde de designstudio ter ere van het 95-jarig bestaan op de Autosalon van Genève. Helaas blijft het wat beide concepts betreft dus bij dagdromen, maar wie weet wat Abarth zelf allemaal nog onder de pet heeft.