Mazda geeft er niet zoveel ruchtbaarheid aan, maar op de IAA komt een geheel nieuwe 6 te staan. Geen wonder dat het merk intensief aan het testen is in Death Valley, in de veronderstelling dat daar in de verzengende hitte weinig pottenkijkers zijn. Maar AutoWeek-lezers zijn overal en zodoende kunnen wij u beelden van Mazda Zessen tonen!

We ontvingen de foto’s van Nick Jagt, die op vakantie was in de Verenigde Staten. De auto’s zijn nog flink ingepakt, maar in ieder geval kunnen we zien hoe de voor- en achterlichten van Mazda’s nieuwe troef in het D-segment er ongeveer uit komen te zien. De auto krijgt zoals het nu lijkt scherpe lijnen: het Japanse merk wil de 6 dus nadrukkelijk een sportief imago geven.
De nieuwe 6 komt niet op het platform van de Ford Mondeo te staan, maar op een eigen platform van Mazda. Qua motorisering rekenen we op de bekende viercilinders. Of er ook een MPS-versie komt, is nog onduidelijk. In de Verenigde Staten komt een 3,5-liter V6 beschikbaar, maar wij denken dat die gewoon aan de overkant van de oceaan blijft.
Naar verluidt komt er ook weer vierwielaandrijving beschikbaar en nu niet alleen voor een eventuele MPS-versie: het systeem komt beschikbaar voor het hele gamma. Maar Mazda laat nog weinig los over de nieuwe 6, dus het wachten tot september, als het merk de middenklasser officieel onthult.