Van AC Schnitzer kun je op het gebied van tuning alles verwachten. Dit is de Profile, een prototype van een hevig aangepakte Z4 M Coupé. Een regelrechte showauto die klanten tot inspiratie moet dienen voor hun eigen auto.

De Duitse tuner AC Schnitzer liet ooit op basis van de BMW 6-serie de Tension zien. Nu wordt die opgevolgd door de Profile, een in oranje-wit uitgevoerd prototype. Die heeft de Z4 M Coupé als basis. Door de luchttoevoer en de software van de motor aan te passen levert de zescilinder nu 350 pk. Ook is de achteras aangepast om er voor te zorgen dat al dit vermogen op een gecontroleerde manier wordt verwerkt. Ook is er een speciale ‘Short Shift’-transmissie van AC Schnitzer en zorgt een sportuitlaatsysteem voor een bijpassend geluid.
De kleurencombinatie is gekozen omdat de bodykit voor de Z4 Coupé daarin volgens zijn makers het mooiste uitkomt. Daarbij zijn de luchtuitlaten op de voorspatborden geïnspireerd op de BMW 507. Andere opvallende details zijn de diffusor aan de achterzijde en een ‘vin’ achterop het dak. De wielen hebben de maat 20 inch.
In het interieur is veel gebruik gemaakt van koolstofvezel en zijn er racekuipjes. Tot slot is er een sleciale aluminium pedalenset. De setup van de auto is doorontwikkeld op de Nürburgring.