Bescheidenheid siert de mens en ook de auto, vindt men in Engeland. Kijk maar naar het voor een SUV best subtiele design van een Range Rover Sport. Extravertere types kunnen hun auto echter naar Duitsland brengen.

Gisteren zagen we al Ardens Range Rover Sport met vleugeldeuren, nu is het tuner Hamann die een duit in het zakje doet met een creatie die zeer bescheiden ‘Conqueror’ is gedoopt. De deuren zijn deze keer gewoon standaardexemplaren, maar de Duitsers hebben wel gerommeld met andere aspecten van het uiterlijk.
Een dikke bodykit, bestaande uit sideskirts en diverse spoilers is de basis, verder behoren ook een dakspoiler en 23 inch lichtmetalen wielen tot de mogelijkheden.
Gelukkig is Hamann de motorische tuning niet vergeten. De tuner heeft twee andere motoren op de korrel dan Arden. Door wat lichte aanpassingen weet Hamann 225 pk en 510 Nm koppel aan de 2,7-liter turbodiesel te onttrekken.
Bij de 4,4-liter V8 wordt meer werk verzet: door toevoeging van een turbo, een nieuw uitlaatsysteem en aanpassingen aan het motormanagement levert het motorblok zomaar 475 pk en een maximum koppel van 610 Nm. Wij gaan voor deze motorische aanpassingen, al het plastic mogen ze bij Hamann houden.