Ze hebben de smaak te pakken in Crewe: Bentley komt met een nog sterkere versie van de Continental GT. De super-Bentley heeft de originele naam Continental GT Speed meegekregen en is de eerste productie-Bentley met een topsnelheid van boven de 200 mijl per uur (322 kilometer per uur).

Om dit te bereiken heeft Bentley het W12-blok uit de gewone Continental een krachtkuur gegeven. Het vermogen steeg van 550 naar 610 pk. Daarmee doorbreekt de Continental GT Speed inderdaad de 200 mijl per uur-barrière: de topsnelheid bedraagt volgens Bentley 326 kilometer per uur. De 2350 kilogram zware Bentley sprint in 4,3 seconden naar 100 kilometer per uur.
Ook zeer indrukwekkend is het maximum koppel van de blauwbloedige Brit: de 750 Nm is al beschikbaar van 1750 toeren. Ideaal natuurlijk voor allesverpletterende tussenacceleraties: in 2,3 seconden stijgt je snelheid van 80 naar 120 kilometer per uur.
Bentley heeft zelfs aan het milieu gedacht: de CO2-uitstoot van de nieuwe GT-topper is 396 gram per kilometer, 3,5 procent lager dan het huidige model. Nog niet een waarde waar men bij Greenpeace met droge ogen naar zal kijken, maar alle beetjes helpen, zullen we maar zeggen.
De Continental GT Speed staat standaard op 20 inch lichtmetalen wielen. Om het extra prestatiepotentieel in goede banen te leiden, monteert Bentley speciale Pirelli P Zero banen. Keramische remschijven zijn een optie.
Over één ding hult Bentley zich nadrukkelijk in stilzwijgen: de prijs van al dit fraais. Daarover melden wij u binnenkort meer.