Dat uit Zweden meer komt dan Ikea en knäckebröd, wisten we sinds de komst van supersportwagenfabrikant Koenigsegg al. Binnenkort komt er nog een tweede exotisch exportproduct bij: de auto’s van Paulin Motor Company.

Dat uit Zweden meer komt dan Ikea en knäckebröd, wisten we sinds de komst van supersportwagenfabrikant Koenigsegg al. Binnenkort komt er nog een tweede exotisch exportproduct bij: de auto’s van Paulin Motor Company.
 
Het eerste wapenfeit van de Zweden is de VR Concept, die in 2012 op de markt moet komen. Met de auto geeft Daniel Paulin, ex-ontwerper van Ford, aan hoe auto’s er in de toekomst uit komen te zien. De Paulin Motor Company gaat volgens de Zweedse ontwerper de komende jaren meerdere modellen onthullen, die ‘allemaal de eenvoud en functionaliteit hebben die typerend voor het Zweedse design is’.
Paulin heeft in het verleden meerdere ontwerpen voor Ford verzorgd. Zo tekende hij de C-Max, de Focus Concept en de zeswieler FAB1 voor de film Thunderbirds. Tegenwoordig maken meerdere grote fabrikanten gebruik van de diensten van de Zweed: Hyundai, Kia, Volvo Trucks en Iveco behoren tot zijn clientèle.