Eigenlijk, als hij heel eerlijk is, had-ie liever een andere kleur willen hebben. ’Maar dan had ik nog tot september moeten wachten voordat ik zou kunnen rijden en daar kon ik echt niet op wachten’. Het zijn de wijze woorden van Johan de Waardt, de trotse winnaar van de Nissan 350Z, hoofdprijs van de AutoWeek-actie tijdens op de afgelopen AutoRai.

Eigenlijk, als hij heel eerlijk is, had-ie liever een andere kleur willen hebben. "Maar dan had ik nog tot september moeten wachten voordat ik zou kunnen rijden en daar kon ik echt niet op wachten". Het zijn de wijze woorden van Johan de Waardt, de trotse winnaar van de Nissan 350Z, hoofdprijs van de AutoWeek-actie tijdens op de afgelopen AutoRai.
 
Meer dan 55.000 inzendingen vielen bij ons op de mat en Johan was de gelukkige die uit deze enorme stapel werd geloot. In april zocht hij in het bijzijn van hoofdredacteur Tonie Broekhuijsen en pr-manager Bart van Thienen van Nissan Nederland zijn 350Z uit bij Nissan-dealer Van Leijden in Alphen a/d Rijn. Het werd uiteindelijk een donkergrijze met oranje leren bekleding. "Ik heb er meteen maar navigatie in laten bouwen en een setje andere wielen onder laten zetten", vertelt Johan als hij zijn verse 350Z heeft geparkeerd achter de pitstraat op het circuit van Zandvoort. Sinds twee weken rijdt hij in z’n nieuwe bolide, de niéuwe 350Z, dus die met 13 pk en 5 Nm meer dan de vorige. Door de technische aanpassingen aan het blok werd een extra uitstulping in de motorkap noodzakelijk, wat de auto een nog dikker aangezicht geeft. "Ik stap nog elke keer met een grijns op m’n gezicht uit, ik vind het echt een geweldige auto. Wat een power en wat een heerlijk motor- en uitlaatgeluid!", vervolgt Johan, die vandaag op Zandvoort is om te ondervinden waar de grenzen van z’n Nissan liggen. We zijn hier eigenlijk om een dubbeltest tussen de 350Z en de Porsche Cayman te fotograferen, maar dat valt prima te combineren met een spectaculair ritje over het circuit. Johan neemt plaats naast Sandor van Es, die hem alle hoeken van de baan laat zien, bij voorkeur met uitzicht door het zijruitje. Na een paar dwarse rondjes is hij met geen stok meer uit de 350Z (overigens niet zijn eigen) te slaan. "Geweldig!", roept hij, "Dit is echt verslavend leuk, dat wil ik ook met m’n eigen auto kunnen. Maar ik denk dat ik dan toch eerst maar even een paar race- en driftcursussen moet gaan volgen..."
Bekijk hier het filmpje dat we van de Nissan, de Porsche en Johan schoten. De volledige vergelijkende test tussen de 350Z en de Cayman leest u in AutoWeek 33, die vanaf 15 augustus in de winkel ligt.