We konden de klok erop gelijkzetten: de komst van een getunede Audi A5. Abt gooit de knuppel in het hoenderhok met de AS5.

We konden de klok erop gelijkzetten: de komst van een getunede Audi A5. Abt gooit de knuppel in het hoenderhok met de AS5.
 
De naam is enigszins verwarrend, want de AS5 is niet gebaseerd op de Audi S5. Nee, Abt kiest ervoor om de 3,0-liter TDI van extra sportiviteit te voorzien. Dat begint al aan de voorkant, met een nieuwe voorspoiler en veranderde luchtinlaten om de mistlampen extra te accentueren.
Boven de voorspatborden zijn eveneens nieuwe luchtinlaten te ontdekken. Achter valt de nieuwe spoiler op en de tegenwoordig zeer populaire imitatie-diffuser. Ook het uitlaatsysteem is zowel optisch als qua geluid aangepast: de diesel klinkt na de behandeling door ABT een stuk sportiever.
Gelukkig compenseert de Duitse tuner de in onze viezige beige kleur met motortuning: de 3.0 TDI levert standaard 240 pk, maar na lichte aanpassingen komt dit totaal op 272 uit. Wie kiest voor een extra ABT-turbo, krijgt zelfs 300 pk onder de rechtervoet.
Om het dieselgeweld te beteugelen, monteert de tuner remschijven met een diameter van 380 mm. Daarnaast kan de klant een instelbaar veersysteem bestellen. Lichtmetalen wielen met een diameter tussen 18 en 20 inch vormen de kers op de slagroom.